< Sestanek perutninarske sekcije
12.01.2016 12:35 Starost: 3 yrs

POSVET BLAGAJNIKOV


Dragi člani SZDGPMŽ

Celje, 12.01.2016

Ker nam je vlada pripravila toliko novosti v zvezi z delovanjem in finančnem poslovanjem v društvih je nadvse primeren čas, da se blagajniki sestanemo na posvetovanju.

 

Zato ste vabljeni vsi, ki ste neposredno udeleženi v teh procesih ( blagajniki, predsedniki,tajniki... ) , da se v soboto, 30.01.2016 v gostišču Hochkraut 4 km iz Celja v smeri Laškega s pričetkom ob 8.00 uri udeležite strokovnega posvetovanja.

1. Pregledali bomo več tem, da bi s skupnim dogovorom najprej odpravili pomanjkljivosti dosedajnega poslovanja, tako v Zvezi kot po društvih. Gre predvsem za urejenost podatkov, pravilnega naročanja materiala, fakturiranja in plačevanja računov.

2. Zakon o davčnih blagajnah in knjigi vezanih računov. Od 1.1.2016 ne bomo mogli gotovinsko poslovati brez enega ali drugega, ( pobiranje članarine, vstopnine na razstaveh, srečolov.... ) po o1.o1.2o17 pa ostajajo samo še davčne blagajne. Po navodilih FURS-a bodo inšpektorji še nekaj časa "človeški" za manjše napake, (praviloma je bilo prehodno obdobje za uvajanje mesec december 2015 ) sicer pa so v zakonu navedene ogromne kazni in "neznanje ne bo opravičilo", da inšpektor ne bi določil prekrška in na licu mesta določil višino kazni po njegovi presoji. Glede na to, je skrajni čas, da vzpostavimo zakonsko določen red in disciplino v poslovanju, saj se je bati, da bodo ravno društva najprej in najbolj "na udaru". Vse to vam pišemo, da bi se zavedali resnosti novega zakona in tega vabila na strokovno posvetovanje.

3. Pregledali bomo tudi upravičenost in pisanje potnega naloga, Uredbo o povračilu stroškov..

4. Knjiženje v enostavnem knjigovodstvu. Nekateri imate za svoje finančno poslovanje najete računovodske servise, vendar mora blagajnik kljub temu opraviti večino dela s pripravo dokumentacije, ta pa mora biti pripravljena pravilno.

Morda imate že točno določen problem ali vprašanje. Prosim napišite ga na mail: szdgpmz.racunovodja@gmail.com ali pa pisno na Raković Esma, Klavčičeva 13, 1241 Kamnik. Potrudili se bomo za odgovor.

Vašo prijavo na strokovni posvet pričakujemo do 25.1.2016. na naslov : Esma Raković, Klavčičeva 13, 1241 Kamnik

Mail : szdgpmz.racunovodja@gmail.com tel. 041 977 451.

 

Predsednik SZDGPMŽ:

Mihael Benetek